BF-Porträtt

PORTRÄTT

Jag har min ateljé på Kållandsö, utanför Lidköping. Så länge jag kan minnas har jag tecknat och målat. Främst arbetar jag med akrylmåleri, grafik och mönsterdesign. Skapandet är en ständigt pågående process och jag experimenterar mycket för att hitta just det uttryck jag söker. Leken och lusten är mina drivkrafter, liksom tillfredsställelsen i att kunna uttrycka något som kan skänka mening till någon annan än mig själv.                                                                             
Idéerna hämtar jag mestadels i min närmaste omgivning. I tankarna om livet, med alla dess krångligheter, men också i naturens vidunderliga skafferi av färger och former. Jag vill gärna skapa konst som väcker tankar hos betraktaren, men stundom också erbjuda något att bara vila ögonen på. Jag tänker mig mitt skapande som ett slags poesi i bildform.

INSPIRATION

Spirar och spritter, svänger, gungar sjunger

Rytmiskt rassel, prassel växtkraft, växtsaft

Sorlande, sprudlande, porlande bäckar
mossor och lummer, baletter, cirkusnummer

Knoppar som brister, stänglar som slingrar

Fruktigt, fuktigt

Prima primadonnor blyga violer, trumpeter, fioler

Surrande, svirrande snår

Ett skådespel

En vår