Nina utanför ladan

PORTRÄTT

Jag är född och uppvuxen i Mariestad

Min keramiska karriär startade på Porslin- och Keramikindustriskolan i Lidköping. Skolan startades av Carl-Harry Stålhane och Kent Ericsson år 1988. Där fick jag kunskaper om keramisk produktion och tillverkning inom keramikindustrin. Det var främst två tekniker som jag då prioriterade; drejning och gipsteknik. Jag utbildade mig till gipsmodellör, den första kvinnliga i Sverige!

År 1996 startade jag mitt första företag, Lidköpings Keramik, ihop med  Kent Ericsson. Vi inriktade oss på att tillverka åt  formgivare och keramiska företag.

Sex år senare, 2002 startade jag mitt första egna företag, Formfabriken. Där arbetar jag med tillverkning åt formgivare men har också en egen produktion.

Sedan 1992 har jag deltagit i flera drejmästerskap i Norden där jag vunnit 1:a och 2:a placeringar. Jag har deltagit i drejnings VM i Italien, där jag vunnit två gånger. År 2017 fick jag & Calle Forsberg Mästarbrev som krukmakare. De första på 26 år!

 

INSPIRATION

Jag har alltid varit intresserad av färg och form och hämtar mycket av min inspiration av arkitektur och vår fantastiska natur.