Lena och Fredrik porträtt_grå

PORTRÄTT

Lena & Fredrik, silver- & guldsmide består av oss; Lena Åberg och Fredrik Lundberg. Vi har vår verkstad och ateljé på Kinnekulle där vi tillverkar smycken och corpus av guld och silver.

Alla ädelmetaller vi använder är återvunna och vi har tillsammans en bred hantverksmässig kunskap. Vi arbetar med egna kollektioner samt tillverkar unika smycken och föremål tillsammans med dig som kund.

Lena har gesällbrev som guldsmed och är utbildad vid Guldsmedsskolan i Falköping samt Leksands folkhögskola och på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

Fredrik är medlem i Guldsmedsmästarnas Riksförbund och utbildad vid Leksands folkhögskola, Guldsmedsskolan i Falköping samt Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

INSPIRATION

Silver och guld är fascinerande material, de är smidbara och hållbara. De har använts i tusentals år och föremål och smycken har använts i generationer.

Handens kunskap förs vidare och är det viktigaste vi har. Inspirationen kommer oftast under arbetets gång och nya smycken växer fram. Vi skapar smycken att bära och föremål att använda.